Hívjon most: +36-76/481-614 | +36-70/397-03-02 | mistral@mistraltravel.hu

 

Mint minden más sportnál, itt is javasolt, hogy minél korábban kezdje meg a gyermek elsajátítani az alapokat. Azonban az sem jó, ha nagyon korán kezdjük, hiszen még egy pici gyerkőcnek nem egyszerű hosszabb ideig lekötni  a figyelmét.  Ha ezeket a szempontokat vesszük figyelembe azt mondhatjuk, hogy körülbelül 4-5 éves korban javasolt elkezdeni megismerkedni a síelés alapjaival. Az gyerek síoktatás programunk keretében a gyermekek napi 2×1,5 órát síelnek. Azt gondolom, ennek a  korosztálynak ez az időtartam a legideálisabb,arra, hogy  kizárólag az oktatóra és az instrukciókra tudjon figyelni.

A gyermekek szeretik a havat, hóban való önfeledt játszást, ha a síoktatást is játékosan történik akkor ők sem érzik tehernek, hanem egy nagy játéknak fogják felfogni. Abban azért egyetérthetünk, hogy ez a fajta téli sport nem a könnyedségéről híres, sok apró dologra kell odafigyelni és ha még meg is tesszük, akkor sem biztos, hogy minden úgy fog „csúszni”, ahogy mi azt tervezzük. Ezért nagyon fontos, hogy a gyerekek síoktatásánál apró léptekben haladjunk, egy nehezebb gyakorlatot követően tanítsunk valami olyat a gyerekeknek, amit könnyen elsajátíthat ezzel sikerélményt adva neki.

Sok szülő követi el azt a hibát, hogy ő maga szeretné gyerekét megtanítani síelni. Ez nem tanácsos, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy sokszor végződik csalódással, mind a szülők, mind a gyerekek részéről. El kell ismernünk a szülő nem szakképzett oktató, lehet, hogy ismeri a gyermekét, annak képességeit, de a pedagógiai, oktatási módszereket nem.

Kedves szülők, bízzuk ezt szakemberre és ami nagyon fontos legyünk türelmesek, ne sietessük a gyermeket, hogy minél hamarabb tanuljon meg síelni. Ha a  gyermek biztonságosan érzi magát a léceken, feszegetni fogja a maga kis határait.  A sorozatos sikerélmények után bátrabb lesz és fogékonyabb az újabb technikákra, gyakorlatokra .